Keresés

N. Vilmos levele

Javasolni szeretném a kerülés útvonalán, burkolatán az útvonal, az irányok jelölésének gyakori feltüntetését.
A nyár közepén hajtottuk körbe a tavat és elképesztően rosszul és hiányosan, gondatlanul, összességében primitívnek kell minősíteni az útvonal és irány (hol illetve merre kell haladni - kanyarodni - nem kiépített vagy felfestett bringaút esetén) jelöléseket. A véleményt csak olyan tapasztalatok alapján fogalmazom meg amelyek kötelezően követendő például szolgálhatnak/kellene hogy szolgáljanak, a teljesség igénye nélkül: pl. Fertő tavi körút, Szob-Budapest E-6-os útvonalak amelyeknél: a táblás jelölések két-oldalasak (mindkét irányból érkezők számára szólnak); minden esetben messziről is jól láthatóak (elsősorban nemcsak növényzet, de más sem takarja azokat, továbbá nem A-4-es méretűek, hanem nagyobbak); az útvonal nyomvonala irány-nyilas jelzésű (egyenes vagy kanyarodó irányok, kereszteződések); településnév kihelyezett a bringaút mentén is; a táblákon tájékoztatást adnak a következő vagy a kiemelt települések aktuális távolságáról.
Ami általánosan hiányzik az útvonalon az a burkolati jelek teljes hiánya! A burkolati jelekkel jelentő mértékben ki lehet váltani a drága táblás jelzéseket is, és pontosan, aktuálisan lehet informálni a bringást, az útvonal nyomvezetéséről.
Nagyon hiányoznak a segédmotoros kerékpároknak KRESZ-minősített mopedek-robogók, motorok kitiltó jelölése, az egész kiépített útvonal kapcsán. Elképesztő, hogy a nagymértékű baleset-forrás ellenére (lásd: keskeny kerékpárúton kétoldalas zsákkal felszerelt kerékpár és a nem 20 km-es sebességgel szembejövő vagy előző, nem ritkán széles szarv-kormányú motoros találkozásának eredménye) engedélyezett ezen motoros járművek kerékpárút használata.
Szükségesnek érzem leszögezni, hogy nem első mérgemben írtam le javaslataimat, hanem azért hogy lehet és kell tenni valamit egy komfortosabb információs szolgáltatás kialakítása érdekében. A felvetett próblémákat nem csak mi érzékeltük, hanem külföldiek is jelezték, akikkel az ellentétes útvonalú kör során 2 alkalommal is találkoztunk, és mindkétszer azután érdeklődtek, hogy hogyan, merre tovább?

A sima útburkolatról talán majd egy más alkalommal, mert annak kialakítása, egy elkészült burkolat esetében történő átalakítása, már nagyon "macerás" lenne. Persze a kritikán aluli minőségű kivitelezői munka nagymértékben rontja egy-egy út vagy útvonal íránti érdeklődést illetve a komfort-érzetet. Mert fel kell tenni a kérdést, ki szereti, ha mondjuk 100-110 km-en keresztül az agya szétrázodik az ocska minőségű munka eredményén?