Keresés

alt

Balatlon Próba

Családi BringaTúra
a Balatonnál

 

2012. június 23. (szombat)

 

A június 23-ra, szombatra meghirdetett szabadidős rendezvény célja a nyári menetrendre történő figyelemfelhívás, a vasúti-kerékpáros turizmus, egyben az utazás ily módon történő kombinálásával környezetünk védelmének, valamint a Balaton és környéke, mint kiemelt nyári, idegenforgalmi és turista tájegység vasúton történő elérésének népszerűsítése.

 

Szeretettel várunk mindenkit a túránkra!

 

ÚTVONAL:

 

A kerékpáros túra résztvevői a siófoki vasútállomástól 9.00-11.00 óra között, vagy a balatonalmádi rajthelyről 11.00-13.00 között; kb. 20 percenként indított csoportokban vágnak neki a távnak és egyaránt Siófokra érkeznek a megadott útvonalakon.

 

I. útvonal: kerékpártúra a Balaton keleti medencéje körül:

Rajt és cél egyaránt a siófoki vasútállomásnál.

Útvonal: Siófok – Balatonszéplak – Zamárdi – Szántód – (majd az északi partra komppal átjutva, amely egy alkalommal, a rajtszám felmutatásával ingyenes) – Balatonfüred – Csopak – Alsóörs – Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Siófok.     

A táv 76 km.

Balatonalmádiban a résztvevők ellenőrző ponton kell, hogy bejelentkezzenek, ahol a rajtszámukat megjelölik és frissítővel várják őket a rendezők.

 

II. útvonal: kerékpártúra Balatonalmádi–Siófok között.

Útvonal: Balatonalmádi – Balatonfűzfő – Balatonkenese – Balatonvilágos – Balatonszabadi – Siófok. A táv 36 km.

 

PROGRAM:

8.30-10.50 folyamatos regisztráció, nevezés, rajtszámok átvétele a túrairodán, Siófokon a vasútállomás parkolójában, illetve

11.00-12.50 Balatonalmádiban, a Parkolj és BRINGÁZZ! Központban, a Kristóf Motelben (8220 Balatonalmádi, Véghely D. u. 8., a vasútállomástól 300 méterre)

9.00-től az utolsó rajt pillanatáig a rajthely elfoglalása Siófokon, a vasútállomás parkolójában

9.00-11.00 között rajt 20 percenként - Siófokon, a vasútállomás parkolójából,

11.20-től az utolsó rajt pillanatáig a rajthely elfoglalása - Balatonalmádiban a Parkolj és BRINGÁZZ! Központból, a Kristóf Motelben.

11.20-13.00 között rajt 20 percenként Balatonalmádiban a Parkolj és BRINGÁZZ! Központból, a Kristóf Motelből.

Beérkezés legkésőbb 17.00 óráig Siófokra a vasútállomásra. 17.00 órától sorsolást szervezünk, ahol a jelenlévő beérkezett túrázók értékes ajándékokat nyerhetnek.

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:

  • A rendezvényenbukósisak viselése KÖTELEZŐ!
  • A túrán mindenki a saját felelősségére vehet részt. Az indulók csak egészségesen és fizikailag felkészülten állhatnak rajthoz úgy, hogy a túrakiírás rendelkezéseit ismerik és betartják.
  • A túrán 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel vehetnek részt.

 

SORSOLÁS és NYEREMÉNYEK:

A sorsoláson az vehet részt, aki rajtszámával személyesen megjelenik 17.00 órakor a siófoki vasútállomás parkolójában a célkapunál.

Fődíjak: kerékpár, gumitömlők, ingyenes részvétel a július 14 Öbölátúszáson, 2 éjszakás hétvégi üdülések balatonlellei, siófoki, kerékpáros motelekben párok részére (étkezés nélkül),...

 

NEVEZÉS:

 

Nevezési díj: 1500 Ft/fő

A 14 éven aluliak és nyugdíjasok nevezési díja 900 Ft/fő

 

 További információ:        

70/383-6770, 70/370-0009, 70/315-0505

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.balatonbringa.hu

 

RENDEZŐ:

A Balaton Bike Tour Kft. és a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet.

Társrendező: Kerékpáros Magyarország Szövetség.

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK:

Siófok Önkormányzata és a BAHART Zrt.